Geertsen vs Hjorth

Born​holmCraft​Weeks

11 sep – 24 okt 10:00–17:00
Rønne

Dette års store udstilling er et samarbejde mellem Michael Geertsen og Hjorths Fabrik. Publikum bliver taget med på en transhistorisk rejse mellem Hans Hjorth (1878 - 1966) og Michael Geertsens (1966-) tid, og deres sammenfald af fascination til det mytiske og overnaturlige.
Gennem studier af Hjorth-samlingen peger Geertsen på, at tidligere gengivelser og portrættering af f.eks. flagermus, trolde, runer og de gamle sagaer har ligheder med vores tids interesse for samme temaer.

Michael Geertsen har siden efteråret 2020 haft sin gang på Hjorths Fabrik som en del af programmet Artist in Residence. I tiden på Hjorths Fabrik har hans arbejder fået både teknisk og kunstnerisk inspiration af omgivelserne, hvilket også ses i dette 'samarbejde' med Hans Hjorth.
Ved at kombinere Hans Hjorths originale former og Geertsens egne frihåndsdrejede elementer, smelter de to kunstnere sammen i nye fortolkninger af Hans Hjorths karakteristiske sorte keramik. Michael Geertsen kalder det 'bastardformer', som dels viser et kulturelt sammenbrud, dels hylder teknik og kunstnerisk håndværk.

Åbent mandag - lørdag kl. 10.00 - 17.00. 

Adresse

Krystalgade 5, 3700 Rønne

Pris

Entré 90 kr.

Arrangeret af

Hjorths Fabrik