Sarah Vajira Lindström: Similia similibus curantur

Born​holmCraft​Weeks

10 sep – 23 okt 11:00–17:00
Hasle

Man har længe troet, at valnødder var gode for hjernen, fordi de har en foldestruktur som minder om hjernen og at citronmelisse med sine hjerteformede blade er helbredende for hjertet. I udstillingen Similia similibus curantur udforsker Sarah Vajira Lindström menneskets holdning til det, vi spiser og anser for nyttigt.

Hun skaber en slags herbarium, inspireret af signaturlæren. Signaturlæren er en medicinsk teori, der går tilbage til antikken, og som stadig påvirker den alternative medicin i dag. Den grundlæggende idé er, at der er en næsten magisk forbindelse mellem det, vi spiser, og de organer, der minder om maden - ligesom hindbær minder os om maven.

Lose not an Atom/Dissecting my Food består af 133 collager, der præsenteres som et mikrarium - en samling objektglas til mikroskopisk undersøgelse. Som en videnskabsmand, der udvikler genetisk modificerede afgrøder i et laboratorium, dissekerer og undersøger Lindström det, hun spiser, og tager billeder af det med et mikroskopkamera. Hun skærer mikroskopbillederne ud og limer dem sammen til fiktive organismer.

I værket Herbarium arbejder hun med makrofotografier af såkaldte mirakelplanter og superfoods, der er sammensat som en slags medicinsk eller botanisk tavle.

Microbiota og All the Trimmings tager udgangspunkt i mad som materiale. Ved hjælp af plantefarvning, øko-printing, prægning og digitaltryk anvendes planternes farver, form og tekstur direkte i udtrykket.

Adresse

Grønbechs Gård 4, 3790 Hasle

Pris

70 kr.